Vecka 23

Barnet
Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

0 svar på “Vecka 23

 1. carolina säger:

  känner du kroppsdelarna något? jag har först nu börjat känna ordentligt huvudet och fötterna, förut fattade jag inte riktigt om det var huvud eller rumpa, haha ;)så skönt när man kan börja läsa att dom överlever en födsel tycker jag!! 😀

  Svara
 2. carita säger:

  5-7kg?! hahaha d var längesedan….typ i v.16-18 🙂 Jag känner inte kroppsdelarna, bara sparkar….

  Svara
 3. Ann-Sofie säger:

  det står ju eller mer. =) haha och mer är det här med. 7kg hade jag gått upp redan vid inskrivning i v 13 haha. Jag har däremot börjat känna kosntiga grejer ochdet buktar ut på vissa ställen mer, fast vilka kroppsdelar? Kommer man någonsin veta det hihi.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.