Livet som Curlingmamma

Idag gästbloggar jag för första gången och att skriva något både om sig själv och något som berör er läsare som brukar läsa här har varit en rolig utmaning. Utmaningen har legat i att skriva något som känns vettigt och samtidigt läsvärt.
Livet som curlingmamma.. Ja .. Det är nog ett liv som de flesta av oss känner igen och jag är verkligen inget undantag. Min man kom hem för något år sedan med en röd fin sopborste, ni vet en sån där stor lång & sa – varsågod älskling, du behöver den, du sopar så bra åt ungarna att du kan behöva en ny sopborst. Ridå – sant JA! Jag skrattade åt det och gör det ännu för vi kan nog hålla i den bägge två!
Jag kan inte låta bli att curla, det är väl sanningen. Senast i förra veckan så kom några av barnen hem, några kompisar var med och en av dessa tonåringarna missade bussen och sista hade gått. Vi bor på landet och kommunikationerna är usla. Då kräver denna tonåringens förälder att tonåringen ska gå hem. Klockan är halv tolv på natten och det är 1,5 mil att gå. Föräldern är onykter och det hela slutar med att jag kör för att ja, vad gör man. Tonåringen fick inte sova över heller trots att vi är ett ok hem och vi var nyktra men köra bil mitt i natten var okej.jag
Vad vill jag säga -jo, det är så många unga idag som har vuxna runt sig som inte är vuxna. Det dricks myckwt och det finns många barn som far illa. Jag har curlat mycket i mina dagar det vet jag men jag vet också att känslan av att ungdomarna och barnen som kommer hit också återkommer till oss. De vet att vi ställer upp och att det går att komma när det är riktigt rörigt. Att vara curlingmorsa är också att många gånger bara vara där, att lyssna och att ställa upp när ingen annan gör det.
Vi har också varit och är familjehem sedan många år och det är ett väldigt givande liv. Slitsamt mellan varven såklart men det ger väldigt mycket tillbaka när vi vet att vi hjälpt en person vidare i livet.
Jag önskar fler kunde tänka sig att vara åtminstonde kontakt eller stödfamilj. Det kan ju till exempel vara en ung ensamstående mamma som behöver avlastning en helg i månaden. Det behöver inte vara värsta scenariet. Det handlar om att hjälpa till och bara vara en vanlig familj.
Vanliga är vi tycker jag, fler och brister som de flesta. Något dockhem är vi inte – finns inte en chans i världen. Idag hade jag 7 tonåringar på kvällsmat vilket är ganska vanligt så vi var alltså 9 som åt på kvällen och det kräver en hel del arbete för att hålla viss ordning. Men tipp topp .. Nja – inte med den strömmen av ungar vi har genom huset 🙂 Tänk er själva så många skor det blir!
Det finns en hake med detta att curla och ställa upp som vi gör. Haken är att så fort vi får lite efterlängtad tystnad och ro så vet iallafall inte jag riktigt vad jag ska göra. För min del förra året när alla mer eller mindre var så stora att jag började få lite egen tid, -vad gjorde jag då .. jo jag började blogga 🙂

Hej hopp .. Bloggar ni inte nu så kan ni alltid göra det när barnen växer till sig!

thebaglady.se

0 svar på “Livet som Curlingmamma

 1. Kenneth säger:

  tur det finns de som ställer upp på de här barnen som inte riktigt har vettiga föräldrar

  Svara
 2. vivi säger:

  Härligt inlägg ! Det där med curling är ju både bra och dålgit, men att vara snäll och skjutsa hem en tonåring tycker jag inte här till curlingkategorin, bara den omtänksamma mamman 🙂
  Det borde finnas fler som du !

  Jag är uppväxt med en sådan mamma som du, drev familjehem och hämtade alltid mig och kompisarna efter fester, discon osv.
  Det tycker jag har varit underbart, det jag kanske hade behövt göra själv är att hjälpa till hemma mer, lära mig tvätta, laga mat, ta hand om min egna lilla ekonomi osv men det lärde jag mig tids nog ändå när jag flyttade hemmifrån 😉
  Kram

  Svara
 3. Monika säger:

  Underbart inlägg!
  Jag önskar fler var som du 🙂
  Jag har nog oxå alltid varit en curlibg-mamma :))
  Sköt om dig

  Svara
 4. Kerstin säger:

  Tack! Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag läser era kommentarer! Det är slitsamt på ett vis fast samtidigt en rikedom i livet jag inte vill vara utan.
  Kerstin

  Svara
 5. Sofie - Mamma till två små säger:

  Skönt att det finns sådana som du! Man kan curla på olika sätt känns det som.. Det låter som att du gör det på ett bra sätt.
  Du rustar dina barn för framtiden utan att curla sönder dom 🙂

  Svara
 6. Laura säger:

  Ja tänk vad livet hade varit lättare för många om fler vågade sig in på kontakt- eller familjehems vägen! Det kan vara svårt, det kan vara jobbigt men det ger så mycket tillbaka!
  Du är en curling mamma…du vet att det är fel ibland… men ja, vad gör man inte 😉 och lite brister måste man få ha!
  Tack för att DU fick mig (och maken…) att våga bli familjehem! 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up