Handla leksaker för egna pengar

Isak får ingen veckopeng än och han brukar få det han vill ha men jag vill mer och mer lära honom värdet av pengar och att man inte alltid kan få nya saker hur som helst. Ja han har blivit rätt bortskämd med det. Jag har sagt till M att nu får han vänta tills han fyller 6 år med att få nya leksaker och det är om ett halvår. Men Isak har tjatat om sin Lego haj som är försvunnen och då kom jag på att han ju kan köpa den med egna pengar om det räckte och att vi hittade den så vi körde in till BR på Nova Lund och helt otroligt, de hade ett Lego paket med hajen och lite andra skojsigt i paketet. Elias fick några småbilar med så han inte blir utan. Båda fick betala själv. (ja Elias fick förstås pengar från mig). Isak var otroligt stolt där med sin plånbok och plockade fram sina pengar. Eller typ kastade allt över disken så vi fick hjälpa honom räkna ha ha. Tror nog till och med att vi charmade tjejen bakom kassan. Nöjda och glada barn så körde vi hem.

image

IMG_8768

IMG_8764

IMG_8773

IMG_8775

IMG_8776

Min Isak har verkligen blivit så stor och med mycket jobb med honom och bra kontakt med förskolan så har vi fått honom till att hjälpa mig mycket istället för att göra allt mycket svårare. Han är ju trots allt 5,5 år och ska kunna göra en del själv. Men det känns som det är nu det stora jobbet börjar. Inför skola och tonår. Man får liksom smaka lite på vad som komma skall hihi.

5 svar på “Handla leksaker för egna pengar

 1. Sofie säger:

  Bästa känslan som finns ju när man får spara å välja å betala själv
  För mig är de viktigt att barnen får veta värde av pengar å att man får jobba lite för de. Sköter barnen sig med skola å hemma osv så får dom månads peng. Å sen kan dom tjäna extra med att hjälpa mig lite extra
  Kramar

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Det tycker jag låter jättebra det du gör. Hur gamla är dina barn? Jag tänkte nog börja med veckopeng till Isak när han börjar skolan till hösten. Så får han husa med de. Men jag tycker också det är jätteviktigt.

   Svara
 2. Sofie - Livet på landet med tre små säger:

  Tycker det är jätteviktigt att barnen lär sig detta med pengar men tycker det är så svårt hur man praktiskt ska genomföra det!
  Vi pratar mycket om att saker och ting kostar och dom jämför och tittar mycket i reklamen som kommer och har rätt bra uppfattning om saker men veckopeng och sånt känns så svårt på något sätt.
  Kanske dags att ta tag i det. Casper blev ju faktiskt sju nu!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Ja det är alltid lättare att tänka tanken om den än att verkligen göra det med barnen men jag tror man kommer långt på att prata om det då och då. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up