Asså säg till din unge!!

Igår efter mycket om och men så hamnade vi i Folkets Park. Det blev amning i solen men även glass och lek! I parken fanns även lite djur som vi tittade på med lite ponnys och smågnagare. Ja och minigrisar som jag då inte tyckte var så mini då jag tänker på dom som man kan ha hemma. 😉

I djurområdet fanns en lite lekhörna med sand, kana, stuga och lite sandleksaker. Isak lekte finns fint med där var en flicka som hela tiden tog sakerna från Isak. Jag försökte säga till Isak att ta något annat och försökte att inte säga till flickan då hennes gravida mamma satt och tittade en bit bort och jag förväntade mig att hon någon gång skulle säga till sin unge. Men det gjorde hon inte och när jag stod där och försökte förklara för barnen och Isak grät så stod ungen och bara tittade helt oförstående. Det stod klart att hon säkert får göra precis som hon vill.

En stund senare drämmer flickan en spade i huvudet på Isak. Jag blickar snabbt bort mot mamman som fortfarande bara sitter och glor och ser allt men bara sitter kvar. Jag blir lack och går fram och skäller på ungen. “Fy dig så får man inte göra”. Och då lyckas kvinnan tydligen lyfta på häcken och tar sin unge som då börjar lipa. Mina vänner som var med sa att det såg ut som mamman blev sur på mig och inte alls sa till sin unge utan tröstade den. :O Asså är det jag som är den dumme nu? Jag kan inte låta bli att fälla en kommentar när hon tar sin unge “jasså var du där?” och så tröstar jag Isak lite men samtidigt förklarade jag att det var nog inte så farligt och att tösen var för liten för att förstå. (Trots att hon inte var)

Är man gravid och trött och inte orkar ha ordning på sitt barn tycker jag man stannar hemma eller tar med någon som kan. Men min gissning är att hon är så i vanliga fall med för jag kunde utan problem öppna flabben iaf när jag var gravid!

Men bortsett från den händelsen och att jag höll på att sätta hjärtat i halsen när Isak för första gången klättrade upp på de stora barnens lekplats så hade vi jättetrevligt. Tänk att Isak blivit så stor. Men jag tycker ju fortfarande han är för liten för det men eftersom han kom upp så fick jag hålla tillbaka mg och låta han med ett ständigt “försiktigt, försiktigt.” Ha ha. Träffade upp Kinga och hennes 2 barn och kompisen Maria gjorde vi i parken och Isak och Gabriel lekte som om dom var bästa kompisar. Blygheten har visst släppt från kompisens sida. 🙂

0 svar på “Asså säg till din unge!!

 1. Sofie - Mamma till två små säger:

  Finns alltid gott om konstiga människor.
  Jag försöker att alltid hålla mig nära barnen och hela tiden se vad dom gör när vi är iväg. Visst ibland missar man men skulle ngt hända med ett annat barn så givetvis går man dit DIREKT och försöker lösa det.

  Helt sjukt!

  Men skönt att ni hade en trevlig dag ändå!

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Men precis! Känns som att de flesta tänker likadant men ändå finns det tydligen såna som inte sköter sina barn. 🙁

   Svara
 2. jjohannah säger:

  Ser ut att ha varit en härlig dag! Tycker du gjorde helt rätt som sa till när mamman var så passiv, jag brukar också vänta ut så länge det går för att ge den andre föräldern en chans att rätta sitt barn.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.