– Stanna upp och var här och nu –

Tror ni inte vi glömmer bort det väldigt ofta. Igår slog det mig igen. Jag nattade Elias och vi hade så mysigt. Han vill då bara kramas och mysa.
Elias säger:
Jag om mamma.
Jag upprepar till Elias:
Du tycker om mamma?
Elias nickar och säger:
Mmmm…
Jag berättar att mamma tycker om Elias och så myser vi vidare. Båda med leende på läpparna. Då och just då tänker jag på hur mysigt det är och tänker att denna stund ska jag minnas när barnen blir stora.
Men då tänker jag efter och försöker komma ihåg gamla mysiga stunder med Isak och inser så mycket man glömmer. Visst minns jag mycket men jag måste ändå ha sagt så väldigt många ggr att denna stund ska jag minnas men så gör man kanske inte det. Då inser jag vikten ännu mer att vara här och nu och njuta för den stunden kommer aldrig igen. Iaf inte den exakta stunden.

image

Vi stressar i livet. För vad? För att kämpa i flera år för att sen ha utflugna barn som vi minns kanske hälften av ögonblicken. Nä usch när jag tänker på det. Hur samhället och allt är uppbyggt. Vi måste lära oss att njuta mer. Så många som man hör går in i väggen. Har de stannat upp i ögonblicket? Har de tänkt efter? För mig blir det mer viktigt här och nu och då blir framtiden väldigt oviktig. Då njuter jag av att ha allt jag faktiskt behöver och det värdefullaste ögonblicket som livet kan ge.
Så till alla stressade föräldrar och ickeföräldrar. Stanna upp i helgen och njut! <3

2 svar på “– Stanna upp och var här och nu –

  1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula ★ säger:

    Jag förstår dig precis i det där, man ska verkligen stanna upp och ta vara på denna helg :). Jag har svarat in min blogg om tips att arbeta med barn och sorg. Jättekul att du gillade intervjun till tidningen jag medverkade i, och jag hoppas fler blir inspirerade efter att ha läst den :).

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up