Elias 6 månader idag!

6 månader

Min vackra och fina Elias blir 6 månader idag. Han har redan börjat tjuvstarta krypningen men det blir baklänges än så länge. Mest står han och gungar och försöker sätta sig upp. Tidigt enligt läkaren och bvc. Sitta kan han också nu utan stöd. Men visst tappar han balansen så han tränar för fullt på det nu. Det ska du kolla vid 8 månaders ålder att dom gör så tidig där med. Men det brukar tydligen vara så att andra barnet är mer tidig. Varför vet dom nog inte riktigt men dom tror att det beror mycket på att dom har ett storasyskon att titta på. Förr trodde man att andra barnet föddes smartare än första. Nu vet man bättre.

Vi var med Elias på 6 månaderskontroll nämligen för 5 dagar sen. Han blev godkänd i besiktningen av läkaren. Nu är det dags för smakportioner. När jag fick Isak så skulle man börja med det vid 4 månaders ålder. Och Isak var ju jätteintresserad. Men Elias har fått smaka lite gröt och lite annat innan men han har inte varit så intresserad så vi har inte kämpat så mycket med det. Nu när han är 6 månader så sa bvc att vi kan mixa vanlig mat så det gjorde jag och gissa om han tyckte om köttfärssås?! Ha ha roligt att det är poppis direkt och oftast är det för barn sen hela tiden.

Så nu minsann helt plötsligt visar han intresse för att äta. Han hade väl svårt att fatta vad man skulle göra med det konstiga han fick i munnen. Men nu plötsligt går det bra. Men gröt är lagom poppis. Elias har fortfarande lite svårt om det inte liksom är helt puré:it. Då klöks han. Jag började med välling och det gillade han direkt. Jag började förstås försiktigt för att se med att blanda i en extra vatten, ett mått mindre ersättning och la till en matsked havrevälling. Sen provade jag ren välling efter några dagar och det var inga problem. Där emot kom jag på att man ju skulle ta det försiktigt med välling i början så jag blev lite rädd när jag gav honom för mycket så nu trappar jag ner till bara en dl. För jag var uppe i 2 dl då han ville ha mer. Men så läste jag att man skulle trappa upp försiktigt med det.

Han är så himla rolig och gosig nu. Det är jätteroligt men samtidigt är jag så rädd då tiden gått så fort fram. Jag känner mig långt ifrån redo att lämna honom på dagis. Det känns som om jag precis födde honom. Hur känns det då om ett år. Ja jag ska iofs ändå stanna hemma minst 1,5 år men kanske blir det längre ändå för jag vill dra ut på det så länge som möjligt. 🙂

0 svar på “Elias 6 månader idag!

 1. Anna Katana säger:

  Underbart att se utveckling så hela tiden, oavsett det gäller krypning eller mat. Härligt att kontrollen är godkänd också.
  Ja, jag får nog allt ta och göra det den dagen jag skaffar barn (:

  Svara
 2. Vero säger:

  Satt och tittade på bilder på mina barn när de var 3… de blir 18 nu… hmmm… det går lite väl fort måste jag säga. Och det är ju inte heller bara dem som blir äldre.

  Svara
 3. Fröken M säger:

  men jösses så söt !!
  Tiden går verkligen fort !!
  Han är ju redan stora killen 🙂
  Kram

  Svara
 4. soffie säger:

  ååå sötisen där men jisses jag tyckte inte det var längesen du skrev att han precis var född…grattis till finaste Elias

  Svara
 5. Freja säger:

  Så söt! Och mitt andra barn var mycket tidigare än sin storebror. Hon kröp vid 6 månader och gick vid 8, men det såg så otäckt ostadigt ut att hela familjen började krypa hemma så hon inte skulle gå så mycket… Sen sprang hon ifrån mig innan hon fyllt ett år, och hon har gått sina egna vägar ända sen dess…

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Fy låter lite som Elias. Han kryper ju redan och sätter sig upp och har börjat ta tag i saker för att lära sig resa sig upp och idag är han 6 mån och 2 veckor. Känns för tidigt att börja gå när dom är 8 månader. Då måste dom ju vara betydligt klumpigare väl?

   Svara
 6. cecce säger:

  Så fina bilder!! Och så söt han är!!

  Ursäkta att jag är så sen med att svara. Jag får helt enkelt inte tiden att räcka till….Men du är hemskt välkommen hit att fika när du vill. Tyvärr jobbar jag alla dagar fram till 16.00, så innan dess blir svårt. Men helgerna är jag fri:-)) Om du tycker det är bökigt att ta dig iväg kan jag komma ut till dig. Det är ju inte så långt…

  Tyvärr kan jag inte komma på 4 goodkvällen heller. Jag skulle hemskt gärna vilja men har svårt med barnvakt. Typiskt.

  Hoppas vi ses snart!

  Kram Cecce

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Fy ja som jag väldigt sen på att svara på kommentarer! 😉

   Okej men då hittar vi någon helg att ses! Och ja du är verkligen välkommen hit också såklart när du vill. 😉

   Förresten till helgen lämnar jag barn eller barnen till svärmor så då kanske jag kunde komma till dig?

   Kram! <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up