Vad är kvinnligt?

Ja exakt som frågan lyder. Vad är kvinnligt för dig? Vad tänker du på när du hör ordet. Du är helt fri nu när du ska svara. Det kan vara prylar, sättet att vara ja precis vad du vill!

När du nu svarat på det. Vad gillar du om du är kvinna? Hur vill du bli bortskämd? Vad tycker du är extra kvinnligt? Vad gillar du för grejer? Vad betyder ordet kvinnligt för dig? Om du inte är kvinna, vad tror du att kvinnor gillar?

Ja som ni ser är undrar jag ju om det kvinnliga. Vi alla tänker nog olika på det. Jag gillar att det finns kvinnligt och manligt och vi är ju 2 helt skilda kön. Jag vill i min blogg fokusera på det kvinnliga så därför frågar jag ju er som läser för ni vet ju bäst. Och så ska jag ta vara på era svar efter bästa förmåga. 🙂

Jag behöver veta detta för att se vad jag borde kanske skriva mer av, vilka tävlingar jag ska välja att hålla i och för att lära känna mina läsare mer!

♥♥♥

0 svar på “Vad är kvinnligt?

 1. Jessica säger:

  God morgon =) jag tycker kvinnligt är när man kan vara sig själv utan att känna ett tryck på att vara som alla andra. =)
  Jag älskar att vara kvinna och ha dom förmåner som vi har =) bära barn, kvinnliga formen, och allt det flickiga saker man har =) haha.
  Hoppas du får en bra dag. kram

  Svara
 2. En pojkmammas vardag - Livet på torpet säger:

  Jag gillar också att det som är “manligt” och “kvinnligt”. vi är at två helt olika kön och helt jämnställt kan det ju aldrig bli …

  kvinnligt för mig är såklart det ytliga klänningar, kjolar, spets och pastellfärger. för klär man sig i det känner man sig mer “kvinnlig”. men det är också att vi har lättare att känna medkänsla för andra. vi känner mer med andra som har det svårt (även om absolut män också kan det, men inte på samma sätt).

  Jag gillar att vara kvinna. Skulle aldrig i mitt liv vilja byta bort det att vi har den fördelen att få bära barn i magen, föda fram dom och amma … männen missar väldigt mycket där !!

  svar: Nu får jag bara hoppas att jag klarar av tre sockerfria veckor … tror minsann att jag blivit sockerberoende efter denna påskhelg 😉

  Kram!

  Svara
 3. bitskemma säger:

  vilka svåra frågor;) Det jag spontant tänkte på var en buisness woman i högklackade pumps och hög kjol;) så jag förmodar att jag tänkte på kvinnliga former och på driftiga kvinnor med ambitioner;) Jag tänker på mammor-vare sig de bärt barn själva lr inte-och hur omtänksamma,empatiska,vårdande och ömma de är;)Och att kvinnor får lov att vara starka men även lite sårbara ibland.Att det liksom är ok att be nån annan ta bort spindeln eller slippa byta däck på bilen, även om vi såklart kan det också;)
  Jag som kvinna känner att det är en enorm lycka att jag fått bära vårt barn och ammat henne. Jag tycker att kvinnliga former är väldigt vackra och då alla sorters=) Jag gillar att bli bortskämd med att bli bjuden på middag;)
  Jag är nog typiskt tjejtjej och gillar mycket typiskt tjejtjej saker;)

  Svara
 4. Micke säger:

  Vi gjorde en film på skolan jag gick 2006 med temat “kvinnligt och manligt”…intervjuade kvinnliga präster bla…folk på stan…blev ganska bra det där…har det på dvd nånstans.

  Vad tror jag kvinnor gillar?

  Skulle väl vara erkännande och uppmärksamhet…eller nåt sånt….att man visar att man bryr sig om dem och inte är så självupptagen som man.

  Typ så…!

  Ha en fin Annandag påsk 🙂

  Svara
 5. vuxenmamman säger:

  Intressanta frågor. JAg tycker att kvinnlighet för mig handlar om känslor. Att få visa både glädje,skratt och tårar. Men även att få vara den jag är. Jag kan vara en känslomänniska och ända ha drag av det man slarvigt kallar manligt. Somn driv, resultat och kraft.
  Jag tycker det är mer spännande att prata om kvinnliga och manliga egenskaper än kvinnlighet och manlighet. Men sån är ju jag- en som jämt diskuterar sånt 😉

  JAg gillar saker som gör mitt liv lättare. Vill gäran kunna skämma bort mig med ett kvalitetsschampoo, lyxprodukter till kroppen eller underbara lite dyrare kläder. Det gör mig lycklig. En goodiebag som innehåller krämer, schampoo och små plock til kroppen gör mig mer lycklig en presentkort på kläder eller smycke som jag kanske inte annars hade köpt på mig.
  Tycker också att du hade en bra tävlings som handlade om träningssaker. Sådant som jag skulle ha svårt för att lägga pengar på för att jag blir snål mot mig själv när hela familjen behöver pengarna till annat. Sådana tävlingar gillar jag jättemycket. Men du vet ju att jag inte är glad för tävlingar som innebär att jag ska behöva skriva om det i min blogg, eller gilla i tid och otid på fB. 😉

  Hoppas svaren hjälpte dig lite.

  KRAM

  Svara
 6. Znogge säger:

  Svår fråga att svara på. Det finns två kön, män och kvinnor. Vad som sedan är kvinnligt har en enorm stor spännvidd! Jag tror inte jag funderar så mycket på det utan tycker det viktigaste är att vi kan vara olika men ändå jämlika!

  Svara
 7. Hannele - mamma till två prinsar säger:

  Svar:
  Jag har varit lite överallt..haha..hade en blogg på min bebis men mja..sedan så har jag hållt mig på dv och en annan sida 🙂
  Tappade blogglusten helt men nu verkar den vara tillbaka igen 😀

  Kram!

  PS:
  Vad anser jag kvinnligt osv?
  Svår fråga, vi är ju självklart två olika kön..jag vet inte vad jag anser är kvinnligt eftersom jag är själv en pojkflicka 😛
  Raka benen är väl mest kvinnligt kanske? haha..nej jag vet faktiskt inte..det är svår fråga för mig.
  Och när jag hör ordet kvinnligt så tänker jag på femenister, jag vet inte varför det pluppar fram eller så tänker jag på den dära reklamen som finns på willys om rakhyvlar 😛 haha..

  Svara
 8. Becka [fotoblogg] säger:

  När jag hör KVInnligt så tänker jag på kurvor, tycker att man ska ha lite kurvor, men är man naturligt slank så är det snyggt det också 🙂 Tycker att kvinnor ska behandlas med respekt, & jag tror stenhårt på att kvinnor är minst lika smarta som män – alltså mer framgångsrika kvinnor i arbetslivet! 🙂
  sv: Haha ja 😀

  Svara
 9. Annelie- Mamma Till Fyra säger:

  Hm… Svår fråga… Men på frågan Vad är kvinnligt så svarar jag bebismagen!! Kan det bli kvinnligare? Tycker inte jag 🙂

  Vad jag gillar?! Gillar att sminka mig och ha fina kläder. Att blli bortskämd gillar jag inte, men en resa nångång ibland är ju aldrig fel, eller att få shoppa kläder 😉
  Extra kvinnligt? Ja, då kommer denna bebismage på tal igen 🙂 Det är extra kvinnligt!!
  Jag gillar kläder, skor och smink 🙂
  Ordet kvinnligt för mig är att stå på egna ben och alltid vara sig själv!!

  Sv: Blir nog garanterat en Mammabloggala även nästa år 😉 Hoppas, hoppas, hoppas! En himla rolig och oförglömlig upplevelse!!

  Våran helg har också varit jätte bra! Lugnt och skönt!

  Kram

  Svara
 10. Popprinsessan säger:

  Hmm, svår fråga… Jag vet inte riktigt… som jag skrivit till dig tidigare så känner jag mig mer kvinnlig när jag har fina naglar tex, så jag antar att det är ganska utseendekopplat. kvinnligt är också att se en gravidmage, fast det är kanske mer kopplat till moderskänslor 🙂

  Jag håller med Vuxenmamman, jag gillar tävlingar med skönhetsprodukter, smycken osv 🙂 Jag är ofta ganska snål mot mig själv 🙂

  Hoppas att du har en bra måndag,
  kram!

  Svara
 11. Sofie Persson säger:

  Kvinnligt för mig är det som är feminint, snygg klänning höga klackar, snygga naglar (behöver inte vara långa).
  När jag vill bli bortskämd vill jag få kaffe och tidning på sängen, en blombukett helt apropå, bli bjuden på restauang, spa, weekendresa….

  Svara
 12. Petra säger:

  vilket inlägg.
  Underbart

  Hmm kvinnligt för mig, första jag tänker på är former & ödmjukhet.
  Moderlighet & vänskap
  ser en lång röd klänning framför mig , snyggt halsband….

  För mig är lyx en sovmorgon, ett fotbad, en tidning , lite gott chocklad & uppskattning.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up