Stor beröm åt Willys i Staffanstorp

Sen jag började köpa in ekologisk mat har jag öppnat ögonen mer och mer åt Willys i Staffanstorp. Jag handlar på flera ställen men blir mer och mer besviken på de andra affärerna. Många har blivit bättre men hos Willys hittar jag verkligen allt.
Det som är svårt att hitta annars hittar jag på Willys. Tex ekologisk ost och ekologiskt bröd. Och dessutom goda varianter.
Något jag fortfarande inte hittat är ekologisk matlagningsgrädde. Finns inte det eller?
Dessutom är det alltid fint och fräscht i affären.
Finns gott om ekologisk frukt och grönt.  Dessutom är det till bra priser så det behöver inte bli dyrare med eko. Osten kostade 29kr. Var en mindre bit men fortfarande inte mycket dyrare än andra varor.
Du kan köpa ekologisk hönsfärs som kostar 36kr och är helt galet gott. Gör jag köttbullar med och de blir gudomligt goda.
Just kött brukar vara svårt att hitta bra sortiment och till rimligt pris men på Willys finns det riktigt bra sortiment.
Jag är väldigt glad att det ligger så nära och idag är vår kyl fylld med ekologiska varor.
Willys har även sitt egna märke Garant som finns i ekologiskt alternativ och till jättebra pris! Och smakar jätte bra! Jag hade dock önskat pålägg som nöt och kyckling i ekologisk men det kanske kommer.

image

6 svar på “Stor beröm åt Willys i Staffanstorp

 1. Marina säger:

  För köttet rekommenderar jag verkligen “Gröna gårdar” – gräsuppfött ekologiskt kött. Man beställer till ett utlämningsställe. Fantastiskt bra! Håller med om hönsfärsen! Den är grym till tacos 😉 Jag tror det finns en laktosfri ekologisk matgrädde från Valio? Annars skippa mjölkgrädden och kör Oatlys iMat, sjukt god – mycket bättre för miljön och för magen.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Åh har inte testat den att göra tacos på! 🙂 Måste jag testa!
   Oatly är den ekologisk? Har hittat ekologisk vispgrädde men den blir ju så fet för att göra sås på.
   Men den där matgrädden måste jag kolla efter!
   Tack för alla fantastiska tips! 🙂

   Svara
   1. Marina säger:

    iMat finns både eko och vanlig, den gul-beiga är eko 🙂 Den är havrebaserad kan skära sig om man kokar den länge så bäst är att max låta den sjuda.

    Svara
    1. ♥ Sojka ♥ säger:

     Åh tack! Ska absolut kolla där den grejerna finns! 🙂 Har inte tänkt på att kolla laktosfria disken även om jag förra gången tänkte att man kanske skulle kolla där till nästa gång.
     Åh vad bra! Nä inte kul om det skär sig. Kram

     Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Usch hoppas jag verkligen inte. Men det är bra att saker och ting kontrolleras och undersöks så att företagen kan förbättra sig! Kanske kommer det någon ny märkning som går utöver det andra. Man ska hela tiden vara ifrågasättande. Det är jättebra! Och kritisk. Tack för länken!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up