– Panikångestattack –

Ja var ska man börja. Igår mådde jag dåligt och jag har mått så dåligt idag med. Jag har inte riktigt kunnat njuta av att vara hemma med barnen. Får så dåligt samvete för att jag är så lättirriterad på barnen. Men ja de bråkar hela tiden så man blir tokig på de.

Igår så mådde jag så dåligt. Typ samma känsla som när man får panikångest eller panikångestattack. Jag började känna panik och mina händer bara skakade. Ringde till M och berätta men sa att det kan också vara att jag ätit dåligt. Har varit med om något liknande förr när jag ätit väldigt dåligt.

Jag hade precis orkar fixa maten och började käka när jag pratade med M och tänkte är det panikångest så vet jag att M:s röst lugnar. Nu låter det som att det brukar vara så. Nä jag har inte haft panikångest på väldigt många många år men M är en sån trygghet i mitt liv så vet att det skulle hjälpa. Jag tror aldrig jag har öppnat mig med detta tidigare i min blogg och kan nog inte helt öppna mig heller. Men jag känner att jag läst mycket om det här med att många mår psykiskt dåligt och att det är så många som skäms om att berätta men jag tycker det är så synd att det fortfarande är sån hysch hysch med psykisk ohälsa när det är nått av det vanligast i detta land. Så många som mår psykiskt dåligt på många sätt. Jag mår toppen nu men jag har gått igenom mycket i mitt liv som lett till lång lång tid av ångest och panikångestattacker.
Det igår påminde mig om detta men när jag ätit färdigt och efter en stund släppte det så det var nog bara min kropp som skrek av näringsbrist. Så det blev ju bättre men den satans förkylning jag fått nu har verkligen ett stadigt och jobbigt grepp om mig.

image

En lördag full av syskonkärlek ha ha. Och en romantisk middag bjöd jag på till mina grabbar.

image

Och jag lyckades också med 4 maskiner tvätt och nu sitter jag här och håller på att hosta ut lungorna. De ligger väl snart på vardagsrumsbordet. Tur barnen precis somnat. Hade ju varit en otrevlig syn he he. Nä nu håller jag tummarna om att imorgon bli bättre!

4 svar på “– Panikångestattack –

 1. Christina Frisberg säger:

  Usch Och Tvi Och Bläääk Ut Med Det Onda Och In Med Det Goda!! <3
  Snart blir det bättre med både förkylning och oro/ångest, det är en stor press på kvinnor/mammor/fruar idag man ska hinna allt ta hand om hus och hem om snoriga ungar och mannen och man ska vara snygg och vältränad helst två dagar efter man fött barn man ska både arbeta heltid och ha pedantiskt städat och stylat hem sedan ska man vara världens bästa granne och vän och kåt när mannen är sugen och näääär i helvete rent ut sagt ska man hinna att andas???
  Nej det går ju inte ihop detta , eller hur?? Man blir sjuk helt enkelt även om ingen annan pressar en till allt detta nä det är vi så duktiga på själva så det behövs verkligen inte.
  Nu får du låta kraven på dig själv bli ett litet hack lägre, och vara rädd om dig och låta andra pyssla om dig lite,det är du värd, man måste tanka energi också för att orka, våga vara lite svag ibland , och skita i om det inte är perfekt vare sig med hemmet, ungarna, eller figuren, detta är saker som jag kom på alldeles för sent i livet, jag själv hann gå in i den berömda väggen så det bara blixtrade om det, och blev helt handlingsförlamad för en lång tid, sedan fick jag en släng av cancer också som lite grädde på moset.
  Jag har idag när jag passerat 50 strecket börjat att uppskatta att vara lite lagom och göra saker som är njutningsfullt för mig själv och har slutat att vara perfekt för att behaga min omgivning och dröm om min förvåning de verkar gilla mig bättre nu trotts att hemmet inte längre är dammfritt, blommorna kan dö svältdöden, jag bakar inte allt bröd längre, jag träffar bara de vänner som jag trivs med och som ger mig energi, ibland blir det färdigmat fast jag är gammal kocka i botten, vill herrskapet i familjen inte se det tv program som jag vill se nähä då kollar jag väl i sovrummet helt asocial då får de sitta själva, osv, nu lever jag mitt liv som jag trivs med , för jag är värd det och livet är kort.
  MASSOR AV KRAMAR 🙂 <3 Christina.

  Svara
  1. ♥ Sojka ♥ säger:

   Men oj vad du gått igenom! :O Ja man får inte glömma vad som är viktigast i livet och absolut inte glömma sig själv. Det är verkligen inte värt det att vara “duktig”.
   Låter verkligen sunt det du skriver! Vissa saker måste dock ändå göras men jag försöker att inte känna press och låta det vara lite skit i hörnen så att säga.
   Gå in i väggen är verkligen inget alternativ så det gäller att ta hand om sig. Och det är just det jag vill med att jag tränar. För att jag ska hålla och må bra så är träningen rent ut sagt livsviktig för mig. Men nu när man åkt på en sån jäkla förkylning är det inte konstigt man blir lite deppig. Sen är det svårt att bara vara sjuk utan en massa krav. Denna förkylningen har varit i 3 veckor och den verkar inte försvinna på långa vägar men ska försöka ta hand om mig. Men med eget företag så har man tyvärr en del krav som man inte kommer ifrån.
   Kram fina och för alltid dina peppande ord! <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.