Nu läser jag…

image

…boken Växa och upptäcka världen! Ja och jag läser ja! 😉 Ha ha…

En otroligt bra bok som jag läste slaviskt med äldsta sonen. Man kan likna det som trotsåldern fast i mildare form men det kommer oftare.

Med barnens utveckling så blir det också jobbiga perioder både för den lille och för oss föräldrar. Men genom att läsa och förstå vad dom går igenom och vad som händer efter varje utvecklingssprång så kan vi lättare hantera och hjälpa och stötta dom små krabaterna!

När barnen lär sig en ny färdighet så är det ju en helt ny värld som öppnar sig. Tänk dig själv tex om du såg hela världen i svart och vit och imorgon vaknar du upp och ser hela världen i färg. Man skulle ju bli helt chockad och skraj och faktiskt känna obehag av en sån stor förändring. Men efter ett tag så skulle du vänja dig och komma i ro med din nya förmåga.

Det är inte lätt att utvecklas. Och tänk vilken fart de små barnen utvecklas! I denna boken följer man dom 7 utvecklingssprången som dom har sitt första år.

Det hjälper som förälder att läsa detta. Jag tror alltid att mina barn varit på väg att bli sjuka eller undrar om det är något fel på dom tills jag läser i boken och förstår då att det är ett språng!

Sen är det spännande att se allt lugna sig och plötsligt så ser du att ditt barn lärt sig en ny förmåga! Innan det händer så är barnen otroligt klängiga och föräldrarna upplever barnet som gnälligt, klängigt och krävande. Det är klängperioden.

Detta inträffar i samma vecka för alla barn. Det står i boken “Man kan faktiskt tala om att barnet föds på nytt och måste erövra en helt ny upplevelsevärld vid varje språng“.

Boken är skriven av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij.

Nu undrar jag om ni har något boktips om större barns utveckling? Om barn som närmar sig 3 år. Kanske om deras trots och utveckling.

0 svar på “Nu läser jag…

  1. sandra - blivande 3 barns mamma säger:

    Det är en kanon bra bok med mycket intressant läsning. Finns mycket i den som man inte riktigt tänkt på annars. Så helt klart en bok alla föräldrar borde läsa iaf en gång 😉

    Ha en fin fin måndag!!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.