– Jag har börjat fasta –

image

Idag bröt jag fastan. Ja jag har egentligen precis börjat. Har gjort det i 2 dagar men idag kände jag inte att jag klarade det mer. Jag jobbar så mycket och jag är inte van vid det. Jag har testat 5:2 metoden tidigare men den känns mer extrem. Jag kör istället 16:8 vilket innebär att man fastar i 16 timmar och sen äter man i 8 timmar. Det är ju inte meningen att vår kropp ska ha mat hela tiden och då får den inte chans att reparera skadade celler. Vilket påverkar både åldrandet och cancerrisken. Det finns en massa bra med att fasta men man ska helst inte fasta i 2 dygn i ett streck om man ligger på kaloriunderskott så länge så ställer kroppen in sig på svält. Och det vill vi ju inte. Jag har kört 2 dagar då jag ätit mellan kl 12-20. Det är bäst för mig. På morgonen är lättast att avstå frukost och jag kan äta middag med familjen på kvällen. Man gör inte detta alla dagar i veckan så jag kände att 2 dagar nu i streck med den 16 timmars fasta räcker. Vissa fastar på vardagar och att de sen bryter det på helgen och äter frukost då. Bra att variera och chocka kroppen lite.

Denna metoden kan man göra lite de tider som passar en så länge man kör samma tider hela tiden. Tex man kanske äter från kl 10-18 istället och äter inte resten av tiden. Man kan lätt anpassa den så den passar ens liv.

Man får dricka vatten, te och kaffe övrig tid och med en skvätt mjölk så det egentligen inte så svårt.

Detta gör jag inte för att gå ner i vikt men den kan användas för det med. För mig handlar det om att förbättra min hälsa. Idag är det inte mycket vi kan välja när det gäller mat och matindustrin. Vi kan försöka köpa ekologiskt och att göra mer medvetna val med det är fortfarande väldigt svårt och man läser varje dag om att vissa livsmedel innehåller vissa gifter. Inte nog med det så är ju vissa gifter tillåtna och det snackar ingen om. Men gör vi det bästa för våra kroppar så kan kroppen ta hand om gifter på ett annat sätt och förebygga en massa sjukdomar.

Så ska vi inte tala om socker för det blir lite extremt för många men ack så farligt. Själv har jag inte heller slutat med det men jag försöker att hålla mig till enstaka dagar i veckan men jag är verkligen en sockerråtta men jag ska läsa på mer om socker och till slut ska jag väl lyckas med det också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.