Ger du ditt barn ekologisk mat?

Här kommer du få dig en tankeställare om du inte ger dina barn ekologisk mat. Själv har jag slarvat på sista tiden men jag har sen ett tag tillbaka tänkt mycket på vad jag köper. Speciellt tänker jag på det mannen säger i videon att vissa ämnen inte är farliga för sig men i kombination med andra gifter så kan det vara farligt. Samma som morfar Marek alltid sagt. Både med plaster och andra gifter. Dom (livsmedelsverket och WHO) godkänner en massa saker och vi människor bara nickar och tänker de som en bibel. Ja säger de så så är det så. Säge de okej så är det okej.

Men efter denna videon tänker jag ännu mer på det. Man får det liksom svart på vitt. Man kanske är dålig att tänka på sin egen hälsa men vi alla föräldrar vill våra barn väl. Usch kan bara tänka mig vad som finns i deras kroppar.

Jag ska skärpa mig igen. Det behöver verkligen inte vara så dyrt. Man får anpassa sig efter säsongen och äta det som är prisvärt. Kolla efter bra kampanjpriser i de olika affärerna. Man kan inte vara bra på allt men det sägs att ju att man iaf kan byta ut de 5 viktigaste varorna för hälsan och miljön. Mer kan du läsa om HÄR. Alltid en bra början. Jag själv köper alltid ekologisk mjölk, ekologiska ägg, ekologiska bananer, köper aldrig vindruvor och försöker välja ekologiskt alternativ när det gäller alla varor men ska bli bättre för innan körde jag i stort sätt allt eko men har slarvat mycket.

Man behöver alltid lite påminnelse då och då och jag ska faktiskt kolla upp mer närodlat där jag bor då där är en hel del bönder runt omkring.

Har du tips på närodlat, eko, bönder, kött, grönsaker, ägg runt Staffanstorp och Lund så är det välkommet!

2 svar på “Ger du ditt barn ekologisk mat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up