Dagens spel online

De flesta människor gillar spel i någon form. En del föredrar videospel, medan andra gillar sällskapsspel och brädspel som man spelar tillsammans. Sen finns det självklart även spel som man inte köper en fysisk kopia av, utan som man spelar online. Det finns många argument för vilken typ av spel som är bäst. När man köper ett spel så äger man det, och det finns ingen risk att det ändras. Det gäller både brädspel och videospel. Men det kommer inte heller några uppdateringar till det, eller några förbättringar.

Spel online blir allt mer populära, framför allt i den yngre generationen som spelar väldigt mycket. Det är både spännande och bekvämt. Man har tillgång till allt, när man vill, och till väldigt rimliga priser. Självklart finns det även en mängd onlinespel som man kan spela helt gratis, och som får sin inkomst genom annonser. De stora aktörerna på marknaden som säljer spel kämpar vidare, och släpper fortfarande en hel del bra titlar. Folk kommer alltid att vilja ha klassiska brädspel. Men trenden de senaste årtiondena pekar på att framtiden för spel är online, och att vi i allt lägre utsträckning kommer att köpa fysiska kopior av spel.

Fördelar med spel online

En stor fördel är att onlinespel, som inkluderar spelautomater och bingo på Bingo live casino, fungerar på alla typer av enheter. De som spelar spel har oftast tillgång till internet från flera enheter – datorn, telefonen eller surfplattan. Man förväntar sig att både kunna arbeta och spela på alla olika enheter. Helst ska man även kunna pausa ett spel på sin bärbara dator när man går hemifrån, för att fortsätta det på en surfplatta på tåget. 

Den senaste generationen har vuxit upp med spel och streaming med hög kvalitet. När det kommer till underhållning, tar de för givet att de har ett obegränsat val av spel eller andra typer av media. Dessutom ska allt vara tillgängligt hela tiden. De vill kunna spela på språng. De yngre spelarna har ofta även en större disponibel inkomst, vilket är en annan anledning till att de är en stark målgrupp för spelutvecklarna. 

Spel på sociala medier.

Internet är socialt, och sociala medier har haft en enorm inverkan på spelvärlden. Både som en plattform för onlinespel där man spelar med sina vänner, och som ett forum där spelare från hela världen kan träffas. Den sociala biten i spel är en av de främsta orsakerna till att det har blivit mer populärt. Det är lätt att bjuda in sina vänner till ett spel, och man kan också träffa nya människor genom att chatta i spel. 

Ett exempel på spel som har fungerat bra i alla olika versioner, på alla plattformar, är Monopol. Monopol är ett gammalt brädspel med miljontals spelare runt om i världen. Man väljer ett strykjärn, en bil, en hatt eller en annan spelpjäs, och navigerar runt spelbrädet. Målet är att försöka bygga ett fastighetsimperium, samtidigt som man försöker undvika att bli bankrutt. Man kan köpa och sälja fastigheter, hyra ut gator och förhoppningsvis bli rik, medan man måste undvika att hamna på Norrmalmstorg.

Spelet blev en stor framgång när man gjorde en interaktiv onlineversion av det, och det har faktiskt blivit ett av de allra främsta onlinespelen. Det finns flera varianter av Monopol tillgängliga som onlinespel, både som snabba varianter man spelar själv, och som multiplayer-versioner som spelas i realtid tillsammans med andra.

Vad gillar du för spel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up